Vesna klub

ilustrační foto

Vesna klub zve všechny, kdo nechtějí sedět doma, na zajímavý program. Do Vesna klubu se nemusíte nijak hlásit ani registrovat. Můžete rovnou přijít na akci, která vás osloví. Máte-li nějaký dotaz k programu, neváhejte nás kontaktovat.

Program:

leden 2019

• 16. 1.( středa)- Výstava Pravěk štětcem Zdeňka Buriana ( sraz ve 14:00 před Anthroposem, vstupné 25 Kč)
  • 27. 1.( neděle)  - Výstava Jiřího Kuhnerta (sraz v 17:30  v UMPRUM, Husova 14 ve vestibulu, vstupné 50 Kč )
  • 29. 1.( úterý) - Výstava Josefa Šímy (sraz v 14:45  v Místodržitelském paláci, Moravské náměstí 1a u pokladny, vstupné 30 Kč )

únor 2019

• 6.2.( středa) - Výstava Titanik ( sraz ve 14:00 u vchodu do pavilonu E- vedle 4. brány naproti hotelu Voroněž, vstupné 250 Kč )
  • 20.2.( středa) - Výstava Nikola Tesla, Historické hodiny a Průmysl na Moravě 1918 ( sraz ve 14:00 v Technickém muzeu, Purkyňova 105 u pokladny, vstupné 70 Kč)

březen 2019

6.3.( středa)- Výstava sedm podob Brna budoucnosti ( sraz ve 14:00 přes Starou radnicí, vstup volný)

20.3.( středa)- výstava Tajemná Indonésie, Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund, historické materiály v Paláci šlechtičen, Kobližná 1, sraz ve 14:00 před budovou, vstupné 70 kč.

24.3.( neděle) - Procházka na koniklecovou louku - Kamenný vrch, sraz ve 14:00 na Mendlově náměstí, zastávka trolejbusu č. 37.

duben 2019

3.4. ( středa) - výstava malíře Emila Pirchana na Špilberku. Sraz ve 14:40 hod.na zastávce autobusu č.80 Česká, směr Špilberk (poblíž ul.Brandlova).

Pozor! Odjezd autobusu ve 14:51, jezdí po 2 hodinách! Vstupné 40Kč.

10.4. ( středa) - Fait Gallery - výstava umění 20. a 21. století - A. Procházka a mnoho dalších. Sraz ve 14:00 hod. před obchodní pasáží Vaňkovka, ulice

Úzká, vstup volný.

29.4.( pondělí ) - Vyjímečná příležitos t!! ! Přednáška Brezová pod Bradlom - rodiště významných osobností, Dušan Samuel Jurkovič, Milan Rastislav Štefánik,
                         Štefan Osuský, Ján Papánek... Přednáší historik PhDr. Matúš Valihora, autor knihy Brezová, vedoucí Útvaru kultúry a miestnych tradicí                                     Brezové pod Bradlom. Přednáška se koná ve 14hod., v budově Vesny, Údolní 10. Prosím o potvrzení účasti nejpozději do 17.4., počet míst                                    je omezený.

květen 2019

15.5. středa - Rajhrad, klášter PPM - výstava Skácelové. Otec Emil básník a malíř, syn Jan básník a syn Petr malíř. Sraz před Hlavním nádražím
                          v 13hod., odtud pojedeme autobusem na Dolní nádraží, odjezd vlaku 13:40. Vstupné 53Kč. Sleva na Senior Pas.

29.5. středa - Pražákův palác, Husova 2 - komentovaná prohlídka výstavy Boudník. Sraz v 15:30 před Pražákovým paláčem - posezení u kávy, samotná
                           prohlídka začíná v 17hod. Vstupné 40Kč

červen 2019

5.6. středa-  posezení " jen tak" ve Vesně na zahradě v 15:00 hodin

13.6. čtvrtek-  Panenky v Letohrádku Mitrovských. Historické domečky a pokojíčky pro panenky zapůjčené od manželů Pecháčkových z Rychnova pod Kněžnou. Sraz ve 14: 00 před Letohrádkem, Veletržní 19. Vstupné 60 kč.

Program Vesna klubu a prohlídky v Jurkovičově jizbě připravuje a těší se na vás p. Miroslava Oulehlová, prohlídku můžete objednat na emailu: Oulehlova.M@seznam.cz

Další informace: info@vesnaspolek.cz, +420 733 506 684